Přepisujeme dějiny, národní portál EOSC CZ je tu

12. 4. 2023

Uplynulo sedm let od doby, kdy došlo ke vzniku iniciativy EOSC. A také dva roky od schválení projektu v České republice. Tisíce hodin práce spousty lidí zapojených do iniciativy se dnešním dnem proměnují v jeden významný milník, kterým je spuštění národního portálu EOSC CZ.

Ptáte se, co vše na novém portálu najdete? Stručně napsáno vše, co se implementace EOSC v České republice dotýká. V prvé řadě se na něm dozvíte o celkem dvanácti pracovních skupinách, včetně možnosti vlastního zapojení do jejich činnosti. Budeme moc rádi, pokud přiložíte svou mysl k dílu a pomůžete nám celý projekt dotáhnout k dokonalosti.

Na portálu se dočtete i o základních informacích a principech celé iniciativy nebo klíčových činnostech sekretariátu EOSC CZ, který je ústřední administrativní jednotkou pro funkčnost celého projektu. V podstránce Školicí centrum se dozvíte o aktivitách, které souvisí s plánováním vzdělávání a školení. Nenechte si utéct jedinou důležitou informaci a událost. Ty najdete na webových stránkách také v samostatné rubrice.

Máte dotaz nebo připomínku? Pak se na nás neváhejte obrátit přes e-mailovou adresu, kterou najdete v záložce Kontakt.

Na závěr ještě dodáme, že právě procházíte beta verzi našeho portálu a už 1. června vám představíme jeho anglickou verzi.

Teď už se nenechte rušit. Přejeme vám příjemné čtení a brouzdání.

Celý tým EOSC CZ


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.